Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Архитектурна среда: друг поглед към Япония
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
17:30 ч.
Място:
Описание:
Пътуващата изложба на Японската фондация "Архитектурна среда: друг поглед към Япония“ ще бъде представена в Културен център "Морско казино“. Официалното откриване е днес от 17.30 часа. Експозицията ще може да бъде разгледана до 5 септември.

Тя представя 80 примера от архитектурата, строителното инженерство и ландшафта на всеки регион в Япония под формата на текстов, снимков и видео материал.

Изложбата цели да запознае на по-дълбоко ниво аудиторията с японската история, околна среда и култура. За целта трима учени – специалист по история на архитектурата, изследовател на ландшафтен дизайн и куратор търсят ключа в диалога между японците и тези три изкуства, разглеждайки примери от модернизацията на Япония до ден днешен.

Япония е страна с разнообразни географски особености, както и с много природни бедствия. Като такава, тя събужда множество въпроси: Как хората са съжителствали с природата?; По какъв начин, заемайки елементи от традиционната местна архитектура, те са модернизирали заобикалящото ги? Отговор на тези и други въпроси ще може да потърси всеки посетил изложението.

Пътуващата изложба на Японската фондация "Строежна среда: друг поглед към Япония“ се организира от месец май 2018 година насам, като досега е представяна в Индонезия, Южна Корея, Индия, Малайзия, Китай, Филипините и Германия. Навсякъде тя е високо оценена и се радва на голям интерес от страна на публиката.

Организатори на експозицията са Посолство на Япония в България и Община Бургас, със съдействието на Японската фондации.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: