Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Smiling street portraits
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
14:00 ч.
Място:
Описание:
Фотографът Павлина Иванова озаглавява първата си самостоятелна изложба "Smiling street portraits". Експозицията ще бъде представена в залата на Галерия "Георги Баев" от 14 до 24 януари. Авторът обещава, че с усмивка ще посрещне всеки един посетител на арт инсталацията в първия ден от 14.00 до 19.30 часа. Входът е свободен. На място ще бъдат спазени всички противоепидемични мерки за безопасност.

Изложбата се реализира по програма "Творчески инициативи" към Национален фонд "Култура".

"Аз се вдъхновявам от хората, които снимам. Името на изложбата е "Smiling street portraits" или "Усмихнати улични портрети", макар някои от тях да са доста сериозни. Името идва от хората, които снимам и ми казват, че ги карам да се усмихват.", споделя Павлина Иванова.

Портретите са заснети на различни места в Бургас. Някои от тях са силно разпознаваеми, но представени по нестандартен начин, други-може да не се досетите къде сте виждали.

Куратор на изложбата е художникът Дора Славова. Павлина Иванова държи той да не бъде колега-фотограф, за да не се обременява от правила и технически изисквания, а да гледа на снимките с очите на творец.

Проектът "Smiling Street Portraits" на фотографа Павлина Иванова е едно предизвикателство както за нея, като автор, така и за публиката. Това е проект, разчупващ стереотипи и съвременни нагласи за връзката между АЗ-а, портрета и селфито, публикувано в социалните мрежи. Тенденцията е да се правят стотици дигитални снимки с едничката цел да събират харесвания в социалните мрежи. Но, истинската същност на фотографията не е това. Павлина Иванова дава един различен прочит на дигиталния образ, съчетан с модерните начини на представяне на снимките.
Добави обект
Добави събитие
АКТУАЛНИ ОФЕРТИ С ОТСТЪПКИ:
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: