Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Непоказвани творби
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
18:00 ч.
Място:
Описание:
Непоказвани творби на големия художник Георги Баев са включени във впечатляваща експозиция, посветена на 95-години от рождението му. Картините са част от личните колекции на сина на художника - Иво Баев и верните приятели на твореца като - Илко Бонев, Стефан Корадов, Кольо Кехайов, Руси Куртлаков, Георги Велков, Георги Долапчиев, Георги Райков и други. Сред картините има и оцеляла в пожара в ателието на художника през  1983 година. Изложбата е подредена в галерия Баев. Откриват я на 12 ноември/ от 18.00 часа.

 "Баща ми често споменаваше една фраза от един мексикански филм. И тя се е запечатала в съзнанието ми - Somos hombres senor, no somos traidores! ( в превод - Мъже сме господине, не сме предатели). Той беше благородник по душа - видеше ли някой, който има талант, веднага му подаваше ръка." - спомня си синът му Иво Баев в навечерието на рождения ден на твореца - 9 ноември.

Неподражаемият майстор на четката - Георги Баев успява да създаде уникална лична колекция от свои произведения. Талантливият художник е бил безкрайно щедър към своите приятели и винаги е намирал повод да им подари свои картини. Произведенията се подреждат в изложба за първи път.

На откриването на изложбата ще присъстват много от приятелите му - Георги Райков, Кольо Кехайов, Живко Иванов и други. В непринуден разговор те ще си припомнят лични случки и преживявания с Георги Баев.

Входът на експозицията "Георги Баев. Непоказвани творби" е свободен.

Експозицията ще може да се разгледа до 10 януари 2020 година.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: