Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало Справочник
Обекти
Събития
Карта
Кино
Театри
ТВ
Съкровища в Акве Калиде
н.о.
Зареждане ...
Оцени го:
Дата:
Час:
15:30 ч.
Място:
Описание:
В два поредни дни туристически комплекс "Акве Калиде" ще представи своите съкровища. Дните 16-ти и 17-ти март посвещаваме на най-ценните и най-новите открития в археологическия обект на Акве Калиде.

Събитието на 16-ти март от 15:30 часа сме посветили на "Съкровищата от древността до виртуалността". Подготвили сме интересно представяне на ценните археологически находки, непознати или по-малко познати досега, като специално внимание ще обърнем на монетите, чийто брой е няколко хиляди. Най-новите ОТКРИТИЯ в Акве Калиде ще представи археологът доц. Момчилов - ръководител на проекта, а за МОНЕТИТЕ ще ни разкаже археолог Класнаков - зам. ръководител на проучванията. Любопитна препратка към монетите на настоящето и бъдещето ще направим в презентацията на ЕЛЕКТРОННИТЕ "МОНЕТИ". Поканили сме професора по финанси Сава Димов от БСУ, от чийто разказ не само ще разберем какво представляват КРИПТОВАЛУТИТЕ, но и ще потърсим отговори на въпросите колко тайни крият новите криптовалути и ще остави ли следа във времето "електронната монета". Входът за събитието е свободен, а мястото е Кафетерията на ТК "Акве Калиде", Минерални бани - Бургас.

На 17 март, в един единствен ден, в музея на ТК "Акве Калиде" ще гостува Златното съкровище на Акве Калиде. Подготвили сме приятни изненади за посетителите в този ден. Една от тях ще бъде възможността да отнесат като подарък собственоръчно изсечена монета, копие на сребърна тетрадрахма на Аполония. 3-D мапинг прожекциите в музея са на всеки кръгъл час.

Точно пред входа ни спират автобусите на линия №3 на градския транспорт, спирката е Минерални бани.
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: